Home › Forumuri › Programul de edificare si echipare › Intrebari luna Mai 2018 › Răspunde la: Intrebari luna Mai 2018
Seara binecuvantata sa aveti.
Atat A.W. Tozer cat si autorul biografieri acestuia sustin din capul locului ca este foarte dificil sa intocmesti o biografie. De ce? pentru ca, asa cum putem citi in inceputul acestei carti intram pe un „teritoriu sacru”. Autorul trebuie sa fie foarte atent la modul in care prezinta pesoana, sa fie cat mai obiectiv si sa nu creeze idei preconcepute despre aceasta. Modul in care autorul ne-o prezinta este felul in care noi, cititorii o vom cunoaste. De asemenea si Tozer spune sa cunoastem omul in primul rand si abia dupa aceea ii putem cunoaste slujirea.
Trasaturile unei biografi in conceptia lui Tozer sunt cele de mai jos, trasaturi ce cred ca se completeaza una pe alta si functioneaza ca un intreg. Acestea sunt:
– obiectivitate
– impartialitate
– sinceritate
– prezenta umorului
– respectul fata de cititor
– biografia sa se incheie o data cu viata persoanei in cauza.
Ca si cugetare preferata as putea spune ca este cea de la finalul capitolului 5 care care este o cugetare scurta dar patrunzatoare. „Daca ne-am preda imediat voii lui Dumnezeu, am incepe mai curand sa ne bucuram de binecuvantarile Lui”
Fie ca Domnul sa dea putere sa ne predam in mana Lui si prin tot ceea ce facem sa Ii aducem slava.