Răspunde la: Intrebare luna august 20182018-10-07T12:58:13+00:00

Home Forumuri Programul de edificare si echipare Intrebare luna august 2018 Răspunde la: Intrebare luna august 2018

Badulescu Emi
Participant
Nr. articole: 3

Pace tuturor!
Cu toate ca am avut o pauza destul de mare, cred ca e timpul sa ne reluam programul de studiere a principiilor biblice, atat prin citirea Bibliei cat si a altor materiale.

1.
Eu cred ca este foarte important sa cunoastem ( sa avem idee cel putin) de evenimentele istorice care au adus in discutie si au condus la luarea unor decizii in ceea ce priveste crestinismul si doctrinele de baza, doarece putem intelege mai clar daca au aparut erezii, si cand acestea au aparut si ce argumente au stat la baza. Acum traim intr-o lume in care nu „orice zboara se mananca”, nu tot ce se spune de anumiti reprezentanti ai bisericii este si corect din punct de vedere biblic, ci trebuie ca ceea ce spunem si sustinem, sa argumentam, atat ci Biblia cat si cu argumente istorice ( unde este cazul).

2.
Controversa de la Dort. cele 5 teze: ( TULIP)
-degradare totala ( total depravity)
-alegere neconditionata ( unconditional election)
-ispasire limitata(limited atonement)
-har irezistibil (irresistible grace)
-perseverenta sfintilor (perseverance of saints)

As vrea sa imi exprim putin opinia despre teza numarul 5: PERSEVERENTA SFINTILO
Este clar ca multi crestini ( din toate cultele: ortodox, catolic, protestanti….etc), cred ca daca persevereaza in fapte bune Dumnezeu va pune in balanta e au facut si in functie de asta vor fi mantuiti, insa trebuie sa intelegem clar ca Acela care a inceput in noi aceasta lucrare ( de mantuire) o va ispravi si nimeni nu ne va zmulge din mana Lui. Este adevara ca uneor mai cadem si mai pacatuim fata de Dumnezeu insa trebuie sa ne luptam cu pacatul, si niciodata sa nu ramanem cazuti si sa renuntam la lupta spirituala si sa nu incetam sa ne impotrivim celui rau. Trebuie sa intelegem ca prin decizia pe care m luat-o de al urma pe Isus, indiferent cate necazuri, ispite si impotrivire vom avea din partea diavolului, Dumnezeu prin Duhul Sfant ne va da suficienta putere sa biruim. Totul depinde si de atitudinea noastra.Sunt multe exemple de oameni ( David, Petru, ….) care au cazut si s-au pocait, si care au mai gresit dar nicodata nu au ramas acolo si nuau perseverat in gresala.

Va doresc o duminica binecuvantata!

Go to Top