Răspunde la: Intrebare luna august 20182018-10-20T20:25:38+00:00

Home Forumuri Programul de edificare si echipare Intrebare luna august 2018 Răspunde la: Intrebare luna august 2018

Rusea Cosmin
Participant
Nr. articole: 2

Pace tuturor!

1. As vrea in primul rand sa spun ca este o carte extrem de buna si educativa ce m-a facut sa inteleg foarte multe lucruri. Multumim Silviu pentru alegerile facute.

Parerea mea este ca ne-a fost pus in fata un subiect extrem de important si de sensibil in acelasi timp, subiect cu privire la care este necesar sa cunoastem evenimentele istorice si mai ales adevarul.
Aceasta tema a fost dezbatuta de atat de multi cunoascatori ai cuvantului lui Dumnezeu si e bine sa cunoastem cum au ajuns la concluziile acestea si care au fost arumentele la care au apelat.
Totodata consider ca stiind istoria putem privi altfel prezentul si putem avea o mai buna viziune asupra viitorului.

2. Cele 5 teze ale controversei de la Dort.( TULIP)
-degradare totala
-alegere neconditionata
-ispasire limitata
-har irezistibil
-perseverenta sfintilor

Degradarea totala reprezinta starea de pacat, de dezinteres si de impotrivire a lui Dumnezeu, stare data de pacatul stramosesc si totodata stare in care am trait si eu personal. Multumesc lui Dumnezeu ca el a lucrat in viata mea asfel incat sa Il cunosc pe El, insa sunt atat de multi oameni ce inca se afla in aceasta stare de dezinteres si noi putem face ceva cu privire la asta. Cred ca este datoria noastra sa le spunem calea de iesire si sa fim un bun exemplu si astfel sa ii apropiem de Dumnezeu. Ma rog ca Domnul sa ne dea intelepciunea si puterea sa putem face acest lucru asfel incat sa facem lucrarea Lui pe deplin.

Go to Top