Intrebare luna Iunie 20182018-07-04T16:15:53+00:00

Home Forumuri Programul de edificare si echipare Intrebare luna Iunie 2018

Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Autor
      Keymaster
      Nr. articole: 7

„Tozer prefera prezenta lui Dumnezeu oricarei alte prezente. Temelia vietii lui crestine era rugaciunea. El nu doar a predicat rugaciunea, ci a si practcat-o”.

Amintiti cateva trasaturi practice ale vietii de rugaciune a lui Tozer si mentionati in ce fel aceste practici i-au modelat viata si predicarea.

• Badulescu Emi
      Participant
      Nr. articole: 3

Salutare tuturor!

Dupa parerea lui Tozer ” rugaciunea era cea mai sacra ocupatie in care se putea angrena un om” si din asta putem intelege de ce el a pus atat de mare pret pe rugaciune.
      De asemenea am observat ca Tozer se ruga pentru toate lucrurile, problemele spirituale legate de lucrare cat si lucrurile banale, cum a fost situatia in care s-a rugat ca Dumnezeu sa-l calauzeasca atunci cand trebuia sa cumpere acele becuri speciale. El nu il excludea pe Dumnezeu nici din cele mai banale si pamantesti activitati si decizii pe care trebuia sa le ia.
      Un alt lucru interesant la Tozer era faptul ca el obijnuia sa noteze gandurile pe care le avea si ideiile pe care Dumnezeu i le descoperea in timpul rugaciunii.
      Rugaciunile sale purtau urmatoarele caracteristici: onestitate, sinceritate, umor si intensitate.

Ce mi s-a parut un pic ciudat a fost situatia in care Tozer era „intr-o conversatie profunda cu Dumnezeu” si cand a sunat telefonul a intrerupt rugaciunea si a vorbit 20 de minute iar apoi a revenit la ruaciune. In zilele noastre pare o lipsa de respect fata de Dumnezeu sa faci asa ceva….dar cred ca fiecare trebuie sa actioneze dupa incredintarea pe care o are in momentele respective.

Cel mai important este sa practicam rugaciunea asa cum Domnul ne calauzeste pe fiecare, atat in biserica dar cu atat mai mult acasa.

Va doresc o saptamana binecuvantata!!!!

• Admin
      Keymaster
      Nr. articole: 7

Viata de rugaciune a lui Tozer era instensa. El petrecea mult timp in rugaciune asidua cautandu-L pe Dumnezeu. Era renumit pentru timpul pe care si-l aloca pentru rugaciune in biroul lui pastoral, unde invita si alti crestini, prieteni sau colegi de lucrare. O caracteristica a rugaciunilor lui Tozer, care mi-a atras atentia, a fost faptul ca el se ruga atat pentru lucruri spirituale importante, dar si pentru lucruri banale, precum pricepere in cumparatul unor becuri.

Aceasta seriozitate si disciplina in rugaciune, a facut ca Tozer sa fie foarte aproape de Dumnezeu, vorbind cu El ca si cu un om, varsandu-si sufletul si cererile ca inaintea unui prieten. El nu doar predica rugaciunea, ci o si traia. Era exigent cu el insusi, si, in acelasi timp si cu ceilalti, pentru ca in rugaciune a invatat ca standardul lui Dumnezeu este ridicat. Deloc amuzant, ci de o ironie fina, mi s-au parut episoadele in care Tozer, plictisit fiind de discutiile nesfarsite ale comitetului, se retragea in biroul lui pentru rugaciune. El considera rugaciunea mai profitabila.

Cred ca atunci cand pastrezi aceasta legatura stransa cu Dumnezeu in rugaciune, nu mai ai timp si dispozitie pentru fleacuri, glume proaste, vorbe aruncate fara rost si vei fi mereu ancorat in cumpatare si seriozitate. Avem atat de multa nevoie sa-L cautam pe Dumnezeu in rugaciune!

Mult har!

• Vlasceanu Liviu
      Participant
      Nr. articole: 3

Pace!

Rugaciunea este elementul esential al crestinului nascut din nou,fara rugaciune nu poti spune ca esti un copil al lui Dumnezeu.
      Tozer era genul de om care statea in rugaciune oridecate ori era nevoie si se ruga si pentru cele mai mici lucruri asa cum a fost si intamplarea cu acele becuri.
      Rugaciunile lui aveau ca baza aceleasi principii ca si predicile:onestitate,sinceritate,umor,intensitate.
      Tozer era atat de strans legat prin rugaciune cu Dumnezeu si de multe ori parca se comporta ca si cand Dumnezeu este in aceasi camera cu el ca persoana vie si “stateau de vorba” ca doi prieteni foarte buni.

Sa nu ajute Dumnezeu pe fiecare in parte sa avem o relatie stransa cu el bazata pe rugaciune in primul rand

• Cristi Badulescu
      Participant
      Nr. articole: 2

Salutare fratilor!

Pentru Tozer, rugaciunea era elementul cel mai important din viata lui. Timpul de rugaciune petrecut in prezenta lui Dumnezeu, il apropia foarte mult de Dumnezeu deoarece acest lucru ii aducea inviorarea sufletului.

Imi amintesc secventa din viata lui Tozer cand era intr-o conversatie profunda cu Dumnezeu si i-a sunat telefonul, el a intrerupt rugaciunea si raspuns la telefon discutand 20 min cu un pastor, si apoi s-a dus din nou sa continue rugaciunea . Inteleg ca pentru Tozer rugaciunea avea un rol foarte important si de neinlocuit.
      Rugaciunile lui Tozer cuprindeau aceste principi pe care si voi le-ati enumerat: SINCERITATE, ONESTITATE, INTENSITATE, UMOR SI REVERENTA.
      Rugaciunea trebuie sa fie si pt noi elementul principal si de neinlocuit numai asa vom putea duce o viata de biruinta si vom putea experimenta prezenta lui Dumnezeu in viata noastra cu adevarat.

fiti binecuvantati !

• Badulescu Robert
      Participant
      Nr. articole: 2

Dupa cum spunea si Cristi,rugaciunea sj mie imi lipseste,cel putin in ultima vreme rugaciunile nu mai au nicio profunzime.Intr-o cugetare spunea: ” se pare ca ne-am obisnuit cu rugaciuni care nu infaptuiesc nimic.Dumnezeu inca aude rugaciunea si toate fagaduintele sunt inca valabile,cu toate acestea,noi continuam intr-o stare muribunda.Poate sa ne spuna cineva motivul?”
      Rugaciunile lui Tozer purtau aceleasi caracteristici ca si predicile lui: onestitate,sinceritate,umor,intensitate.
      Ceea ce mi se pare ca nu mai fac si rugaciunile mele sunt la ore fixe,dimineata si seara,Tozer ce facea: ” Cea mai mare parte a fiecarei zile o petrecea luptandu-se cu Dumnezeu in rugaciune..Dupa cum se roaga un om,asa este el..In rugaciune,vorbesti cu Dumnezeu,nu oamenilor!..Adesea,cand Tozer se ruga,oamenii simteau ca Dumnezeu este chiar langa el.”
      Cred ca imi lipseste tare mult partea aceasta si doresc sa o refac si sa petrec mai mult timp in rugaciune cu El asa cum a facut si Tozer.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.
Go to Top