Intrebari luna Mai 20182018-05-28T08:23:57+00:00

Home Forumuri Programul de edificare si echipare Intrebari luna Mai 2018

Vezi 7 fire de răspunsuri
  • Autor
    Mesaje
    • Admin
      Keymaster
      Nr. articole: 7

      1. Mentionati care parerea lui A. W. Tozer despre biografii si extrageti cateva trasaturi ale unei biografii corecte.
      2. Adaugati una dintre cugetarile voastre preferate de la sfarsitul capitolelor.

      • Acest subiect a fost modificat acum 5 ani, 6 luni de Admin.
    • Vlasceanu Liviu
      Participant
      Nr. articole: 3

      1.Parerea lui A.W.Tozer despre biografii se poate enunta in primul rand prin faptul ca biograful trebuie sa ia ce gaseste si sa le foloseasca in cel mai bun mod posibil.
      Cand vine vorba de biografia crestina Tozer observa ca de cele mai multe ori tinde sa fie una falsa,motivand asta prin faptul ca o biografie poate fii falsa atunci cand calitatile sunt exagerate si se incerca o falsa imagine.
      2.O biografie corecta trebuie sa cuprinda mai multe aspecte:
      -Biograful trebuie sa fie obiectiv
      -Biograful trebuie sa fie impartial fata de subiectul sau
      -Biograful trebuie sa fie sincer
      -Biograful este dator fata de cititorii sai sa aibe si simtul umorului
      -Biograful este dator cu respect fata de cititor

      3.Cugetarea care mie mi-a atras atentia este la sf cap 3 si spune asa:
      “Lucrarea lui Hristos pe cruce nu L-a determinat pe Dumnezeu sa ne iubeasca,nu a sporit cu nimic dragostea lui…El ne-a iubit din stravechea vesnicie si nu a avut nevoie de nimic ca sa isi starneasca dragostea.”

      El ne-a iubit inainte ca noi sa existam si noi nu avem cum sa i castigam dragostea lui Dumnezeu prin faptele noastre,sau prin orice altceva.

    • Badulescu Robert
      Participant
      Nr. articole: 2

      Prima intrebare:
      Spune Tozer mai pe la inceput ca „Lucrarea ce nu decurge din inchinare nu este lucrare spirituala”.Tozer era categoric in privinta faptului ca tot ce facem trebuie sa izvorasca din inchinarea noastra inaintea lui Dumnezeu.
      Tozer inainte de a scrie o bibliografie voia intai sa cunoasca omul din spate,si se lupta sa il inteleaga.Scrie Tozer:” CUNOASTE OMUL..SI-I VEI INTELEGE SLUJIREA.”
      TOZER accentueaza 6 lucruri despre biograful crestin: Obiectiv,impartial fata de subiectul sau,sincer,sa includa umor,cu respect si sa scrie despre viata nu despre un necrolog.
      Intrebarea 2: cugetarile de la pagina 65.
      „Slujitorul insusi ar trebui pur si simplu sa aduca la amvon,duminica,acelasi duh care l-a caracterizat intreaga saptamana.Nu ar trebui sa fie nevoie sa adopte o alta voce,si nici sa vorbeasca pe un ton diferit.Tema lui trebuie neaparat sa fie diferita de cea a conversatiei obisnuite,dar dispozitia si atitudinea exprimate in predicile lui ar trebui sa fie identice cu TRAIREA LUI ZILNICA.”
      „In afara rugaciunii,probabil nu exista nicio doctrina biblica ce primeste atat de multa atentie ca doctrina CREDINTEI.”
      „Prorocii si reformatorii din trecut au fost oameni cu convingeri putine,dar PUTERNICE.”

    • Badulescu Emi
      Participant
      Nr. articole: 3

      Salutare tuturor!

      1. Mentionati care e parerea lui A. W. Tozer despre biografii si extrageti cateva trasaturi ale unei biografii corecte.

      O remarca importanta pe care A.W Tozar a facut-o referitor la biografiile crestine este faptul ca foarte multe dintre ele sunt false si nu din cauza ca se spun lucruri neadevarate ci datorita a cel putin 2 factori majori:
      -fie virtutile si calitatile unui personaj sunt exagerate si excluzandu-i defectele
      -fie sunt prezentte doar defectele subiectului si excluzandu-i calitatile.

      Din cele 6 trasaturi ale unei biografi corecte, pe care Tozer le consemneaza as vrea sa mentionez doar 3:
      -Biograful trebuie sa fie obiectiv
      -Biograful trebuie sa fie sincer
      -Biograful trebuie sa includa si umor.

      Din aceste ganduri inteleg ca unele biografii, pot prezenta o imagine artificiala a persoanei respective si a vietii acestei, atunci cand nu sunt relatate atat calitatile cat si defectele. Ideal ar fi sa respecte cele trasaturi prezentate de Tozer. Sincer, uneori dupa ce am citit anumite biografii ale unor crestini aveam impresia ca acestia nu au avut niciodata esecuri, dificultati majore ci au fost numa biruitori in toate situatiile.

      2. Adaugati una dintre cugetarile voastre preferate de la sfarsitul capitolelor.

      Una din cugetarile lui Tozar caremi-a atras atentia este aceasta:

      „Adevaratul urmas al lui Hristos nu va intreba: Ce ma va costa sa accept acest adevar?, mai degraba va spune” Iata adevarul, Dumnezeu sa ma ajute sa umblu in armonie cu el, fie ce-o fi!”

      Dumnezeu sa ne ajute ca si in zilele care urmeaza sa umblam in armonie cu ADEVARUL, fie ce-o fi!

      Va doresc o saptamana binecuvantata!

    • Oprescu Liviu
      Participant
      Nr. articole: 1

      1 Tozer crede ca biograful creștin trebuie sa fie cel mai bun biograf deoarece el este vrednic de încredere.Faptul ca încerci prin biografia ta sa implementezi o concluzie greșită,acest lucru este păcat.
      2 „lupta creștinului este asemenea misiunilor străine:e romantic sa vorbești despre ea,dar dureros de realist sa o trăiești”
      Dumnezeu sa ne dea putere sa trăim în continuare alături de el oricât de dureros ar fi.

    • Cristi Badulescu
      Participant
      Nr. articole: 2

      1. Din punctul de vedere al lui Tozer, biografia trebuie sa fie una sincera, obiectiva in care sa fie prezentate cat mai bine cu putinta faptele fundamentale ale vietii unei persoane.

      Biografia corecta trebuie sa fie: – sincera
      -obiectiva
      -sa includa umor
      -faptele sa fie prezentate simplu

      2.”Slujitoru insusi ar trebui pur si simplu sa aduca la amvon, duminica, acelasi duh care l-a caracterizat intreaga saptamana.Nu ar trebui sa fie nevoie sa adopte o alta voce si nici sa u vorbeasca ton diferit. Tema lui trebuie sa fie neaparat diferita de cea a conversatiei lui obisnuite, dar dispozitia si atitudinea exprimate in predicile lui ar trebui sa fie identice cu trairea lui zilnica.”

      • Admin
        Keymaster
        Nr. articole: 7

        Imi place foarte mult citatul ales de tine Cristi. Este si foarte adevarat. Nu poti sa fi un fel de om in timpul saptamanii, iar la amvon sa iti schimbi vocea, atitudinea sau mimica. Trebuie sa fii la fel in ambele situatii si, de preferat, calauzit de Dumnezeu in ambele situatii ?

    • Rusea Cosmin
      Participant
      Nr. articole: 2

      Seara binecuvantata sa aveti.

      Atat A.W. Tozer cat si autorul biografieri acestuia sustin din capul locului ca este foarte dificil sa intocmesti o biografie. De ce? pentru ca, asa cum putem citi in inceputul acestei carti intram pe un „teritoriu sacru”. Autorul trebuie sa fie foarte atent la modul in care prezinta pesoana, sa fie cat mai obiectiv si sa nu creeze idei preconcepute despre aceasta. Modul in care autorul ne-o prezinta este felul in care noi, cititorii o vom cunoaste. De asemenea si Tozer spune sa cunoastem omul in primul rand si abia dupa aceea ii putem cunoaste slujirea.
      Trasaturile unei biografi in conceptia lui Tozer sunt cele de mai jos, trasaturi ce cred ca se completeaza una pe alta si functioneaza ca un intreg. Acestea sunt:
      – obiectivitate
      – impartialitate
      – sinceritate
      – prezenta umorului
      – respectul fata de cititor
      – biografia sa se incheie o data cu viata persoanei in cauza.

      Ca si cugetare preferata as putea spune ca este cea de la finalul capitolului 5 care care este o cugetare scurta dar patrunzatoare. „Daca ne-am preda imediat voii lui Dumnezeu, am incepe mai curand sa ne bucuram de binecuvantarile Lui”

      Fie ca Domnul sa dea putere sa ne predam in mana Lui si prin tot ceea ce facem sa Ii aducem slava.

    • Admin
      Keymaster
      Nr. articole: 7

      A. W. Tozer spune ca „biografiile crestine sunt artificiale atunci cand se ascund petele”. Acest lucru este adevarat, pentru ca biograful trebuie sa prezinte viata personajului intr-un mod cat mai natural, si sa ramana loial unei prezentari fidele a tuturor calitatilor si defetelor. iata cateva caracteristici pe care Tozer le subliniaza: obiectivitatea, impartialitatea, sinceritatea, simtul umorului, respectul fata de cititor si un continut bazat pe viata personajului, nu pe un necrolog.

      Este important ca biografiile sa fie caracterizate de acuratete si sa fie bine documentate, pentru ca o posibila eroare sau tendinta a autorului ar putea fi propagata mai departe in randul cititorilor.

      Una dintre cugetarile mele preferate este:
      „Am fost rascumparati nu de o Persoana a Trinitatii care Se plangea una inaintea alteia, ci de cele trei Persoane lucrand in armonia straveche si glorioasa a Dumnezeirii.”

      Har si pace!

Vezi 7 fire de răspunsuri
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.
Go to Top